Warsztaty z Wegan Nerd

wegańskie gotowanie

To już nasza 3 edycja wegańskich warsztatów kulinarnych z Alicją Rokicką, autorką bloga Wegan Nerd i kilku świetnych pozycji kulinarnych. Gdy Alicja zaczyna gotować w potoczkowej kuchni wręcz kipi od pozytywnej energii, śmiechów i żartów. Pod jej okiem powstają aromatyczne, pyszne dania, które bazują na prostych a zarazem oryginalnych kombinacjach smaków. Podczas tego listopadowego weekendu nie zabraknie przestrzeni na spacery, pogaduchy czy wylegiwanie się pod kocem relaksując się przy trzaskającym drewnie w kominku.


Menu

Podczas listopadowego weekendu ugotujemy wspólnie rozgrzewające i sycące sezonowe dania.

/ Focaccia podwójnie dyniowa z szałwią
/ Złote curry z pieczoną dynią i pigwą
/ Sałatka z pieczonych warzyw z pomarańczowo ziołowym dressingiem Galette z gruszkami i jabłkami z tymiankiem
/ Pinsa romana z kurkami i ziemniakami
/ Nie zabraknie wegańskich słodkości, rozgrzewających naparów i włoskiego wina!

prowadząca

Alicja Rokicka z wykształcenia graficzka, prowadzi jeden z najstarszych, najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o tematyce wegańskiej w Polsce. „Wegan Nerd” wypełniony jest oryginalnymi, autorskimi przepisami, a potrawy ilustrowane są apetycznymi zdjęciami. Ponad połowę swojego życia nie je mięsa i świetnie się z tym czuje. Od siedmiu lat podróżuje z warsztatami po całej Polsce, ucząc ludzi i zachęcając ich do roślinnego, zdrowego i kolorowego gotowania, pełnego wyrafinowanych smaków. Entuzjastka słonecznej Italii, pizzy, celebrowania życia i wspólnego biesiadowania.

termin

25-27.11.2022 | piątek – niedziela

.

Cena

790 zł | za osobę

W cenie zawarty jest nocleg, wyżywienie oraz warsztaty.

.